کناف چیست؟
نام کناف از اسم فامیل یک خانواده آلمانی گرفته شده است که مصالح خشک برای ساخت و ساز تولید می کردند. کناف نوعی صفحه روکش دار گچیست که در اصل نسل جدید گچ به شمار میرود و کلیه کارهای ساختمانی که با گچ و بعضی متریالهای دیگر قابل انجام بوده با یکسری مزایای جدید مثل سرعت کار بالا،تنوع بیشتر در طراحی امروزه به عنوان یکی از مهم ترین عناصر ساختمانی از آن یاد میشود. این برند تولیدی رفته رفته گسترش یافته و در دیگر کشورها نیز شروع به فعالیت ( تولید ) نموده است.
کناف چیست ؟ نام کناف از اسم فامیل یک خانواده آلمانی گرفته شده است که مصالح خشک برای ساخت و ساز تولید می کردند. کناف نوعی صفحه روکش دار گچیست که در اصل نسل جدید گچ به شمار میرود و کلیه کارهای ساختمانی که با گچ و بعضی متریالهای دیگر قابل انجام بوده با یکسری مزایای جدید مثل سرعت کار بالا،تنوع بیشتر در طراحی امروزه به عنوان یکی از مهم ترین عناصر ساختمانی از آن یاد میشود. این برند تولیدی رفته رفته گسترش یافته و در دیگر کشورها نیز شروع به فعالیت ( تولید ) نموده است.
برای بسیاری از مردم این سوال پیش می آید که کناف بهتر است یا گچ؟، پاسخ سوال کناف خواهد بود چراکه کناف زودتر از گچ اجرا میشود، طرح های خاص تر،جدیدتر و شیکتر را میتوان با کناف اجرا کرد، در بسیاری از موارد هزینه هایی به مراتب کمتر از گچ را دارد، کمتر از گچ ارتفاع سقف را پایین میاورد، سبکتر است و…. اما گچ هم مزایا خود را دارد که در کارهای بسیار کلاسیک اگر علاقه به ابزارهای آماده ندارید و یا بهتر بگم شما را راضی نمی کند بهترین متریال برای شکل دادن به هدفتان گچ خواهد شد در غیر اینصورت در کلیه ی سبک ها و موارد دیگر کناف با تکنولوژی آلمان کاملا بهتر از گچ میباشد.
بررسی اقتصادی کناف سبکی که شما می خواهید کار کنید در جواب این سوال خیلی موثر است اما در اکثر اوقات کناف بسیار از گچ مقرون بصرفه تر میبشاد،زیرا شما در گچ کاری هزینه های مانند میلگرد ، رابیتس کاری ، جوشکاری گچ کاری و ابزار و… دارید که به طور حتم هزینه های نهایی شما را بیشتر از کناف خواهد کرد (هم در کارهای فلت هم دکوراتیو) ضمن آنکه حمل کناف بسیار راحت تر بوه (به علت سبکتر بودن) و هزینه کارگر کمتری میبرد اما کناف های بسیار دکوراتیو هم با توجه به اینکه نصابی حرفه ای تر و خبره تر می طلبد می تواند به مراتب از گچ گرانتر شود که درکل پیشنهاد میکنیم اول طرح کار خود را مشخص کرده و بعد از آن تصمیم بگیرید که البته ما در 95درصد موارد کناف را پیشنهاد میکنیم (بدلیل مزایای بسیار زیاد آن)
مزایای کناف کناف در مقایسه با دیوارهای سنتی و قدیمی حدود ده برابر سبک تر است. پس با کاهش بار مرده ساختمان ، تاثیر نیروی زلزله بر ساختمان بسیار کمتر می شود و در صورت تخریب ساختمان در زمان زلزله ، به علت سبکی و یکپارچگی سیستم کناف ، خطر جانی برای ساکنان به مقداربسیار قابل توجهی کمتر خواهد بود علاوه بر سبکی کناف دکوراتیو ، نحوه اتصال و انعطاف پذیریپانل ها به سازه ها هم به گونه ای است که باعث کاهش نیروی زلزله می شود . بدین صورت که استادها(سازه هایی که بصورت افقی در کف ویالای دیوار کار گذاشته میشود) در داخل رانرها (سازه های عمودی که داخل استاد یا همان استات قرار میگیرند) جای بازی دارند و به هم پیچ یا پرچ نمی شوند ، ولی پانل ها به هر دوی آن ها پیچ می شوند.
تایل گچی ساده تایلهای گچی ساده فاقد خاصیت جذب صوت میباشند. این تایلها در دو نوع بدون روکش و روکش دار تولید و عرضه میگردند. تایلهای بدون روکش دارای قابلیت رنگ آمیزی میباشند. تایلهای با روکش P.V.C نیازی به رنگ آمیزی نداشته و بدین ترتیب سرعت کار بالا میرود. تایلهای با روکش آلومینیوم (در پشت تایل) در مکانهایی که احتمال ریزش آب بر پشت تایل وجود دارد (مانند محل عبور لولههای تأسیساتی) و یا در محیطهایی که احتمال تعرق وجود دارد (مانند مناطق شرجی نظیر شمال یا جنوب کشور) مورد استفاده قرار میگیرند. ژمدل 18/12/36: این نوع تایلها دارای خاصیت جذب صوت میباشند. سوراخهای روی تایل به شکل دایرههایی به قطر mm 8 و mm 12 بوده که فاصله مرکز به مرکز این سوراخها از یکدیگر mm36 میباشد. مدل 18/6: این نوع تایلها دارای خاصیت جذب صوت میباشند. سوراخهای روی تایل به شکل دایرههایی به قطر mm 6 بوده که فاصله مرکز به مرکز این سوراخها از یکدیگر mm 18 میباشد
دیوار پوششی با سازه در این ساختار، صفحات روکش دار گچی بر روی زیر سازی فلزی پیچ میشوند. این زیرسازی میتواند به صورت متصل به دیوار یا مستقل از دیوار اجرا شود. در این روش، لایه عایق در فاصلهٔ آزاد میان صفحهٔ روکش دار گچی و دیوار زمینه قرار داده میشود. وجود فاصله آزاد، علاوه بر ایجاد فضای مناسب جهت نصب لایهٔ عایق، راه حل مناسبی جهت غلبه بر مشکلات اجرایی دیوار زمینه، مانند ناشاقول بودن دیوار و حذف شیار زنی جهت عبور تأسیسات الکتریکی و مکانیکی، محسوب میشود. از مزایای دیگر این ساختار، امکان اجرا در دیوارهای با شرایط زمینه متفاوت و اجرای پوششهای با ارتفاع 10 متر میباشد.
دیوار پوششی بدون سازه در این ساختار از یک لایه صفحه روکش دار گچی ساده یا صفحه پوشش شده با عایق پشم معدنی یا پلی استایرن استفاده میشود. این صفحات بوسیله چسب خمیری مخصوص پرلفیکس مستقیماً به دیوار زمینه متصل میشوند (پرلفیکس از گچ ویژه و مواد افزودنی خاص ساخته میشود). درزهای میان این صفحات بوسیله نوار و بتونه مخصوص درزگیری شده، به نحوی که در انتهای کار یک سطح یکپارچه و بدون درز حاصل میگردد. مزیتهای اصلی این ساختار؛ سهولت و سرعت در اجرا، قابلیت رنگ آمیزی بلافاصله پس از نصب و دورریز کم مصالح میباشد. بعلاوه در این ساختار میتوان صفحه گچی را با فاصله از دیوار زمینه اجرا نمود، تا ضمن رفع مشکلات اجرایی آن (مانند و ناهمواری)، فضای مناسبی برای عبور آسان تاسیسات الکتریکی و مکانیکی نیز ایجاد گردد.
کاربردهای کناف ساخت انواع دیوارها و نماهای خارجی بازسازی نماها دیوارهای جداکننده داخلی در فضاهای تر و خشک پوشش نمای داخلی تونلها قابل استفاده در پشت انواع سیستمهای نمای خشک